Çay işletmeleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2021 yılı sonunda tamamlanacak olan budama projesinin 7 yıl daha uzatıldığı belirtildi.

Çay bahçelerinin 1/10 oranında budama projesi 2021 yılı sonunda tamamlanıyordu. Çaykur'dan yapılan açıklamada bakanlık ile yapılan görüşmeler sonucunda budama projesinin 1/7 oranında gençleştirme budama işleminin 2022 yılından itibaren 7 yıl daha uzatıldığı ve budamaların devam edeceği bilgisi verildi.

Çaykur'dan Yapılan Açıklama Şu Şekilde;

''Değerli üreticilerimiz bilindiği üzere 1/10 oranında çay bahçelerinin budama projesi 2021 yılı itibariyle tamamlanmıştır.

Çay Bahçelerinin Gençleştirme (Budama) Desteklemesi 7 Yıl Daha Uzatıldı budama işlemlerinin devam etmesini hem çay sektörünün hem de çay üreticilerimizin menfaatine olduğunu düşünmekteyiz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan yazışmalar ve Bakanlığımızın bilgisi dahilinde 2022 yılından itibaren 1/7 oranında gençleştirme budama işlemleri devam edecektir.

Ülkemize, Bölgemizdeki bütün çay üreticilerimize, hayırlı olmasını diler, 7 yıl sürecek olan çaylık alanları gençleştirme projesinin kalite üzerinde katkısının olacağı temennisiyle;

Sağlıklı günler dileriz.''

Editör: TE Bilisim