Saadet Partisi Rize İl başkanlığının organize ettiği İl Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Saadet Partisi olarak, tüm yurt genelinde olduğu gibi Rize ve ilçelerinde de yarın seçim olacakmış gibi aktif bir şekilde sahalarda olduklarını belirterek, "Köy-köy, bucak-bucak geziyoruz" dedi.

'Üretim Yoksa Kalkınma Hayal'

TBMM' de yeni bir bütçe hazırlandığını kaydeden Ersan Bilgin, Bizim dönemimizde hep denk bütçe yapılırdı. Bütçelerimiz fazla veriyordu. Bu gün bütçe faiz bütçesidir. Bir yıl içinde yatırıma ayrılan kaynağın iki katı kadar borç faizi bütçeye konmuştur" diye konuştu. Tüketim ekonomisi ile biryere varılamayacağını dile getiren Bilgin, üretim olmadan kalkınmanın hayal olduğunu belirtti ve faizci anlayışın başta ekonomi olmak üzere diğer alanlara verdiği zararları anlattı.

'Çare AB Değil, D8 ve İslam Birliği'

Hükümetin doğru yaptığı icraatları desteklediklerini, yanlışlarını ise eleştirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Ersin Bilgin, Türkiye'nin en dinamik teşkilat yapısına sahip olduklarını vurgulayan Bilgin, "Tüm Türkiye'nin izlediği üzere Saadet Partisi her zaman Türk siyasetinin kilit partisi haline gelmiştir. Milli Görüş hareketi her daim siyasete yön vermiştir. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun izlemiş olduğu olumlu, barışçı, tutarlı, halkımızı kutuplaştırmayan isabetli hamleleriyle günümüz siyasetinde aktif rol almaya devam ediyoruz. Ülkemizin kalkınması için, huzuru için, kardeşliği için, tek bir yol var. O da bu ülkenin Milli Görüş ile yönetilmesinden geçer" dedi.

Necmettin Erbakan zamanında başlatılan D8'lerin (Gelişen Sekiz Ülke) ve İslam Birliği'nin mutlaka gündeme alınması gerektiğini aktaran Bilgin, "Amerika ile bir araya gelmenin kolaylığından bahsedip de İslam ülkeleri ile bir araya gelemiyoruz demenin hakikatte hiçbir mesuliyeti ve vicdanlarda hiçbir farklılığı olmayacaktır. Bu düzenden kurtulmanın çaresi AB değil, D8 ve İslam Birliği'dir. Suriye'yle ilgili bir çözüm için mutlaka ama mutlaka Suriye'yle en az Amerika ve Rusya'yla olduğu kadar görüşülmeli ve bu coğrafyanın kaderini bu coğrafyanın insanları tayin etmelidir" ifadelerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim