Basketbol liginde geçmişten günümüze Rize tarihinde yaşanmamış bir başarıyı ortaya koyarak Süper Lig'e yükselen Rize Belediyespor Kadın Basketbol Takımı almış olduğu şampiyonluk kupasıyla birlikte Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Rahmi Metin'in girişimleriyle 2 yıl önce kurulan kadın basketbol takımı, ilk sezon Türkiye Kadınlar Bölgesel Liginde mücadele vererek göstermiş oldukları başarıyla birlikte Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig'e yükseldi. Aynı kararlılık ile "Var Bir Hayalimiz, O da Şampiyonluk" sloganıyla ikinci sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig'de mücadele veren Kadın Basketbol takımı, normal sezonu Ligde 4. sırada tamamlayarak Play- Off karşılaşmalarına katılmaya hak kazandı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig Play- Off karşılaşmaları çeyrek final ve yarı finalde Uludağ Basket ile Botaş Basket takımlarını eleyen Rize Belediyespor adını finale yazdırmayı başardı. Final karşılaşmaları oynayan kadın basket takımı, 3 maçı kazananın Süper Lig'e yükseleceği 5 maçlık final serisinin ilk 2 maçını kendi sahasında oynayarak HDI Sigorta Yalova VIP'i 2 maç üst üste mağlup etti.

Play- Off final 3 ve 4. karşılaşmaları oynamak için Yalova'ya giden Rize Belediyespor Kadın Basket takımı burada HDI Sigorta Yalova VIP ile üçüncü kez karşı karşıya geldi. Deplasmanda HDI Sigorta Yalova VIP'i 70- 62 skorla üçüncü kez yenen Rize Belediyespor Kadın Basket takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig Play-Off Final serisinde durumu 3-0 yaparak Süper Lig'e yükseldi ve play-off şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Gerek normal lig sürecinde, gerekse Play- Off sürecinde Rize'ye basketbolu sevdiren ve büyük bir taraftarı arkasında toplayan Rize Belediyespor Kadın Basketbol takımı, 2 yıllık bir geçmişe sahip olmanın yanında yeni kurulmuş bir takım olarak iki ayrı sezonda Süper Lig'e yükselmesiyle gönüllere taht kurdu.

Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, baş antrenör Mehmet Kaputuğlu ve Kadın Basketbol takımı sporcularını makamında misafir eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, sporcularla ve teknik ekiple bir süre sohbette bulunarak hediye takdiminde bulundu.

Şampiyon takımı Başkan Yardımcıları Kemal Genç ve Ahmet Murat Taviloğlu ile birlikte makamında karşılayan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'ye bu gururu yaşatan sporculara teşekkür etti.

Başkan Metin burada yaptığı açıklamada; "Bizler kurum olarak çeşitli spor dallarında alttan gençlerimizi yetiştirerek yukarıya doğru tırmanmalarına vesile olmaya çalışıyoruz. Sizler bu kulübü süper lige çıkartarak hem bu şehri onure ettiniz ve aynı zamanda kendinizi de yetiştirmiş oldunuz. Diğer bir anlamda haydi kızlar spora der gibi sizden küçükleri spora teşvik ediyorsunuz. Ayrıca ortaya koymuş olduğunuz oyunla şehrimizin insanlarına basketbolu sevdirerek yeni bir taraftar ortaya çıkarttınız. Ortaya konulan bu başarıyla hepimizi gururlandırdınız. Bu başarıda payı olan emek veren herkese ve takımı destekleyen bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret sonunda sporcuların imzalarının üzerinde bulunduğu 53 numaralı forma Rize Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu ve takım kaptanı Arzu Asiye Özdemir tarafından Başkan Rahmi Metin'e hediye edildi.

Editör: TE Bilisim