Konuşmasına belediye personel sayısıyla ilgili bilgi aktararak başlayan Başkan Rahmi Metin; "Rize Belediyemizin 1024'e yakın bir personel sayısı var. Mevcut personelimiz ile çalışmalarımızı yürütmeyi düşünüyorum. Belediyenin yapması gereken bazı işleri dışarıya vermektense mevcut personelimizle bu çalışmaları yapmamız kurumumuzu tasarrufa geçirme noktasında etkili olacaktır. Mevcut israflarımızın önüne geçerek, personelimizi de en iyi şekilde değerlendirebilirsek önümüzdeki süreçte elde edeceğimiz daha iyi bir bütçe ile mahallelerimizde güzel hizmetler yapabileceğimize inanıyorum. Buna benzer tasarruflar vatandaşımıza hizmet olarak geri dönecektir.

TRAFİK SORUNU KONUSUNDA HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALIYIZ
Rize'de 47 bin'in üzerinde bir araç sayısı bilinen kaynaklar arasında yer almaktadır. Yollarımız ve cadde aralarımız belli ve biz bu trafik sorununun çözümü noktasında gayretle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu sorunun büyük bir kısmını otopark sayılarımızı arttırarak çözmeyi düşünüyoruz. Bu manada tespit ettiğimiz bölgelerde yeni otopark alanları yaratmanın gayreti içerisindeyiz. Ne kadar bu sayı artarsa yol kenarlarında parklanmanın önüne geçmiş oluruz ve bunun şehir trafiği üzerinde etkisi hissedilir derecede olur. Meydan otoparkımızın üst kısmını hizmete soktuk, kalan alt kısmını ise eksikliklerin kısa sürede giderilmesinin ardından hizmete açmayı düşünüyoruz. Bunun yanında sahil otopark alanlarımızın haricinde şehrin diğer farklı noktalarına da yeni otopark alanları oluşturarak önemli adımlar atacağız.


BELİRLİ CADDELERDE PARKOMATI KALDIRDIK
Parkomatlar uzun süreli park yapmak için olmadığı gibi, bizimde buralardan büyük oranda bir gelir elde etme çabamız yok. Yoğunluğun yaşandığı bazı önemli caddelerde parkomatı kaldırdık sıfır hale getirdik. İşi olan vatandaşlarımızın kısa süreli park yapmasına izin veriyoruz. Belirli caddelerimiz üzerinde buna paralel yeni adımlarımız da olacak. Başka türlü şehirde yaşanan trafik sorunuyla baş edemeyiz. Buna el birliğiyle çözüm üreteceğiz. Hatta varsa trafik sorununun çözümüyle alakalı fikirler onu söyleyeceğiz. Sadece eleştirmekle bir yere varamayız. Alternatifleri ortaya koymamız çözüm noktasında etkili olacaktır.


METELER KAVŞAĞINDAKİ SIKIŞIKLIĞIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KAFA YORUYORUZ
Meteler kavşağı kısmından ÇAYKUR önündeki alanın bir şerit daha genişletilebilmesi veya çift gidiş geliş şeklinde yapılabilmesi gibi birkaç seçenek düşünüyoruz. Gerek Emniyetteki arkadaşlarımız, gerek trafik komisyonumuz bu gibi konularla ilgili çalışırken vatandaşlarımızdan gelen farklı fikirleride değerlendiriyoruz.


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ
Rize'de kentsel dönüşüm 3 etaplı olarak konuşuldu. Kentsel dönüşümdeki maksat dönüşümün yapıldığı yerdeki kişilerin yerinde geri dönüşümü yapılması, oraya buraya savrulması değil. İl olarak bloklarla başlanacak ve bloklara başlandığında da kısım kısım devam edecektir. Bir anda tutup o ticarethaneleri yok edemeyiz. İlimizin 50 ticareti bu alanda dönüyor. Dükkan sahiplerimiz ile görüşülerek, geçici alternatif yer oluşturularak ticareti kesilmeden hızlıca yeni blok yapılarak eski yerine geçirilecek. TOKİ ile işbirliği içerisinde bizde Rize Belediyesi olarak bu işin müdahili olacağız, vatandaşımızı mağdur etmeden çalışmaların yürütülmesine gayret göstereceğiz. Bunu yaparken vatandaşımızın da aynı hassasiyetle bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Kentsel dönüşüm ilimiz için bir fırsattır.

MEYDAN PROJEMİZİN ÜST KISMINDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ
Bilindiği üzere meydan projemizin alt kısmındaki otoparkın bir katını hizmete soktuk. Diğer yandan üst kısmındaki ağaçlandırma kısmına başlamak üzereyiz. Görüşmelerimiz devam ediyor ve bu alanda yöremizin ağaçlarını kullanmayı düşünüyoruz. Bunun yanında Turizme yönelik olarak burada çay fidanları dikmek istiyoruz. Dışarıdan gelen vatandaşlarımıza Çay'ımızı daha yakından tanıma fırsatı vereceğiz. Hatta ilimizi turistik alanlarıyla daha geniş tanıtabileceğimiz bir simülasyon merkezini bu alana yapabilirmiyiz konusunda istişareler ve düşünceler içerisindeyiz.


UFAK TEFEK EKSİKLERİN PEŞİNDE KOŞUP ENERJİMİ HARCAMAK İSTEMİYORUM
Beş yıllık görev sürem içerisinde ufak eksiklikler peşinde koşarak enerjimi harcamak istemiyorum. Enerjimi, tamamıyla Bakanlıklardan ilimize neler getirebiliriz ile ilgili harcamak istiyorum. Yoksa sokakla didişerek veya bir takım rutin hizmetlerle zamanı geçirmek çok doğru bir şey değil. Rutin işler zaten belediyemizin takibinde yapılıyor ve yapılmaktadır.


SOSYAL TESİSLERE AĞIRLIK VERİYORUZ
Şehrimizde vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri piknik alanlarının sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Bunun yanında sosyal tesislerimizin sayısını arttırarak Fener, İslampaşa, Gündoğdu Doğupark ve Isırlıkta yeni sosyal tesisler oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bunları hayata geçirdiğimizde vatandaşlarımızın daha güzel vakit geçirmesini sağlamış olacağız.

HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİMİZ YENİ YERİNDE DAHA MODERN HİZMET VERECEK
Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz Salarha yolu güzergahı üzerinde yeni oluşturulan alanda hizmet vermeye başladı. Sokak hayvanlarımızı sürekli bakabileceğimiz bir alan olmasa da gerekli tedavileri ve aşılarının yapılabileceği güzel bir alan oldu. Hayvanlarımız için şehrin bazı bölgelerinde su içebilecekleri alanlar oluşturmayı düşünüyoruz. Onlar da yaşamımızın bir parçası olduğu gibi dışlamamız bizlere yakışır bir şey değildir.


Şehir içinde taş döşenmiş cadde ve sokaklarda oluşan hasarları yeniden elden geçirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kale yolunda yapılan yol genişletme çalışmasının da kısa sürede tamamlanacağını söyleyerek önümüzdeki süreçte vatandaşlarla uyum içerisinde şehrin menfaatine olacak güzel çalışmaların hayata geçirileceğini" söyledi.

Editör: TE Bilisim