Rize'de beklenenin üzerinde yağan yoğun kar yağışının ardından gerçekleştirilen karla mücadele çalışmalarıyla şehir merkezi kardan temizleniyor.

Kar yağışının başladığı saatlerden itibaren karla mücadele çalışması içerisine giren Rize Belediyesi ekipleri, 24 saat esasına göre yapmış oldukları çalışmalar neticesinde şehir merkezinde araç trafiği ve yaya ulaşımını kontrol altına almaya çalışıyor.

Şehir merkezinde bazı bölgelerde 40 santimetre olan kar kalınlığıyla mücadele eden ekipler, yağışın etkili olduğu saatlerde iş makineleriyle ana yollarda çalışma yaparak trafik akışını sağlamya çalışırken, Kar yağışının kısmen etkisini kaybetmesiyle birlikte yaya yollarında başlatılan kar küreme işlemiyle vatandaşların yürüyebilecekleri alanlardaki karlar temizleme çalışmalarına da hız verdi.

Çalışmaları sahada takip eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin değerlendirmede bulunarak ekiplere teşekkür etti.

Başkan Metin açıklamasında; "Rize'de bir haftadır beklediğimiz yoğun kar yağışı Cumartesi sabahı itibariyle ilimizde etkisini göstermeye başladı. Hatta beklenilenin üzerinde gerçekleşen kar yağışıyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda bizde Rize Belediyesi olarak hazırlıklarımızı günler öncesinden yaptık. Yağışların etkili olduğu ilk saatlerden itibaren ekiplerimizle sahaya inerek karla mücadele çalışmalarına başladık. Merkezde bizim 46 Mahallemiz ve 500 km'ye yakın yol ağımız var. Rize Belediyesi olarak her birimimiz kendi alanında mücadele ederek elimizden geldiğince hızlı bir şekilde yağan karı ortadan kaldırmanın gayretinde olduk. Ana yollarımızı açık tutarak vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını görebilmelerini sağladık. Çalışmalarda yaklaşık 45 iş makinemiz, 75 operatörümüz ve 90 tane de yaya yollarımızda çalışan personelimiz yer aldı. Ayrı ayrı noktalarda oluşturduğumuz ekiplerimiz birim müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla koordineli bir şekilde bu süreci yürüttü ve yürütmeye devam ediyor. Araç ve yaya yollarımız açık hale getirilirken, bir yandan da ortada kalan kar kütlelerimizin temizliğini yapıyoruz. Hastane ve öğrenci yurtlarımızın olduğu bölgelerde 24 saat çalışmalar devam etti. Okullarımız Pazartesi ve Salı günü olmak üzere 2 gün tatil edildiğini bildirdi.

YAŞANACAK BUZLANMALARA KARŞI VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUN...

Başkan Metin buzlanmalar olabileceğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu gece itibariyle şehrimizde -6 derece soğuk hava beklenmektedir. Bu nedenle oluşabilecek buzlanmalara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Acil olmadığı sürece araçlarımızla dışarıya çıkmayalım. Toplu taşıma araçlarımızı kullanmaya dikkat edelim. Bizlerde gece buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarımızı yapacağız. Bu süreçte öncelikle vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan dolayı ve personelime gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim