Son yapılan seçimlerle birlikte özellikle köye çıkan akraba oylarından dolayı mevcut nüfuslarından fire veren İl ve İlçeler kaybettikleri sayıları yeniden kazanma adına çalışamama başladı. Bu çalışma kapsamında en koordine gözüken Ardeşen İlçeye bağlı köylere düzenlediği ziyaretleri sıklaştırdı.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Hatipoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Önder, Cumali Hakyemez, Belediye Meclis Üyeleri, Teşkilat mensupları, Köy ve Mahalle temsilcileri ve Muhtarlara birlikte her akşam farklı bir köyde vatandaşlarla bir araya gelerek; aslında yerleşim yeri olarak İlçede kalan ancak nüfusu köyde gözüken hemşerilerine, seçimlerden dolayı köye taşınan nüfusun yıl boyunca tüm hizmetlerinden faydalanılan ve sadece sezonda bağ bahçe işleri için köye çıkıp inenlerin nüfuslarını yeniden şehre getirmelerini anlattılar.

Son yapılan Yerel seçimlerde, Muhtarlık maaşının ve diğer sosyal olanakların cezbedici oluşu, özellikle akrabacılık noktasında Muhtarlık için aday olanlar köye oy çıkarma amaçlı şehirden nüfusun köye çıkması için çalışmalar yapmışlardı. Şimdi seçimler bitti artık yaşadığın yere şehre nüfusunu yeniden getir sloganıyla, Belediyeler hummalı bir çalışma başlattı.

Köyde kalan nüfus İl ve İlçelere bir gelir sağlamamakla birlikte şehirlerin İller Bankasından kişi başına aldığı maddi gelirleri de engellemekte. Bu anlamda Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya başkanlığında bir heyet her akşam İlçeye bağlı birkaç köye giderek durum özeti yapıp vatandaşlara bu konuyu aktarıyor.

Editör: TE Bilisim