Rize İl Genel Meclisi Aralık aylık olağan toplantılarının son birleşimi, Meclis Başkan Vekili Ali Fuat Yıldırım başkanlığında yapıldı.

Toplantıya İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, Demirören Haber Ajansı Rize Temsilcisi Aytekin Kalender ile İl Özel İdaresi Encümen Müdürü Ahmet Yıldırım katıldı.

İl Genel Meclisince 2018 yılının turizm yılı olarak kabul edilmesi kapsamında konuşmacı olarak meclis toplantısına davet edilen DHA Rize Temsilcisi Aytekin Kalender, Basın ve Sosyal Medyanın Rize Turizmi açısından önemi ve rolü hakkında İl Genel Meclisi Üyelerine bilgi verdi. Ayrıca yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışarak tamamladığı ve 06 - 08 Aralık 2018 tarihlerinde İzmir Gaziemir Fuar alanında düzenlenen Travel Turkey İzmir 12. Turizm Fuar ve Kongresindeki Rize standında katılımcıların beğenisine sunulan Rize Tanıtım videosunu İl Genel Meclisi Üyeleriyle paylaşan Kalender, kendisine mecliste sunum yapma imkanı veren Meclis Başkan Vekili ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Kalender'in sunumunun ardından söz alan İl Genel Meclisi Turizm Komisyon Başkanı Muhittin Aydın Bilsel, turizmle ilgili tanıtımın önemine değinerek "İlimiz bin bir doğal güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bu güzelliklerin tanıtımını yapabilmek için maddi ve manevi güce ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede Aytekin bey Turizm komisyonu olarak bizlere hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak destek vermektedir. Hem meclisimize katılımından dolayı hem de komisyonumuza ve ilimizin tanıtımına verdiği desteklerden ötürü kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

İl Genel Meclisine verdiği bilgilerden dolayı DHA Rize Temsilcisi Aytekin Kalender'e teşekkür eden Meclis Başkan Vekili Ali Fuat Yıldırım, "Turizmde tanıtım en az alt yapı kadar önemlidir. Rize olarak turizmle ilgili bütün alt yapıyı tamamladığımızı varsaysak bile gerekli tanımı yapmadığımız takdirde ulaşmak istediğimiz turizm potansiyelini ilimizde oluşturamayız. Bu anlamda Aytekin beyin yaptığı çalışmalar oldukça önem arz etmektedir. Rize'yle ilgili yaptığı görsel tanıtım çalışmalarıyla, ilimizin turizmine verdiği desteklerden ötürü Aytekin beyi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim