Çaykur Rizespor basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, yaz transfer sezonunda transfer edilen ve zaman zaman eleştirilere neden olan Marko Scepoviç, Nill De Pauw, Dimitris, Chatziisaias ve Amedej Vetrih gibi oyuncularla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu oyuncuların geldikleri kulüplerde önemli kariyere sahip olduklarını ifade eden Bakır, takımlarında çok sayıda ilk on bire çıktıklarını dile getirdi. Bakır bazen uyum sorunundan ötürü istenilen performansın sahaya yansıtılmadığının da dikkat çekti.

Bakır; "Yaptığımız transferlerle ilgili neden aldığımıza dair gittiğimiz yerlerde eleştirilere maruz kalıyoruz ama bu oyuncular geldikleri takımlarda önemli kariyerlere sahipti. Birçoğu takımlarında sürekli ilk 11 de oynamıştır. Marko Scepoviç 311 maçın 270 inde ilk on birde sahaya çıkmış 98 gol atmış 48 asist yapmıştı. Nill De Pauw 394 maçta 357 sinde ilk on birde oynamış 55 gol atıp 54 asist yapmış. Amedej Vetrih' te 240 maçta ilk 11 de oynayıp 27 gol atıp 10 asist yapmıştı.

Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır sezon başı Fenerbahçe'ye satılan Vedat Muriç'i transfer ettiklerinde Gençlerbirliği'nde yedek olduğunu ifade ederek, "O zamanda neden Vedat'ı aldınız diye bizi eleştiriyorlardı. Vedat Muriç ne zaman ki bizde sürekli oynamaya başladı müthiş performans ortaya koydu. Bizde Vedat Muriç'i satarak para kazandık.

Geçtiğimiz sezon ara transferde aldığımız 8 oyuncunu 7 si geldikleri takımlarda yedek oyuncuydu. Hatta bir tanesinin 6 aydır ayağına top değmemişti. Ama Rizespor'a geldiklerinde erken uyum sağladılar ve müthiş bir başarı yakaladık" dedi

Editör: TE Bilisim