Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Rize Valiliğine gerçekleştirdiği ziyarette Vali Kemal Çeber ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından karşılandı. Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette bir süre yapılan hoş sohbetin ardından Büyükelçi İbrahim, Valimizin daveti üzerine kendi çay demleme yöntemlerini kullanarak Azerbaycan'dan getirdiği kekikli çayı demleyerek Vali Çeber, ve Rektör Karaman'a ikram etti.


Valilik Makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Fener Mahallesi'nde yer alan yürüyüş yolunda yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında Vali Çeber, Büyükelçi İbrahim'e Rize'nin doğası, kültürü ve diğer kendine has özellikleri hakkında bilgi verdi.


Büyükelçi İbrahim, Türkiye'de görev yapıyor olmanın ayrı bir gurur vesilesi olduğunu, ülkemizde çalışıyor olmanın insan ilişkilerinde ve diyaloglarda ayrıca bir avantaj olarak karşılarına çıktığını, özellikle iletişimde hiçbir problem yaşanmadığını dile getirdi. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi olan Rize'de olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Rize'nin tarihi, kültürü ve coğrafi dokusu itibariyle yeşil ve mavinin buluştuğu çok güzel bir şehir olduğunu dile getirerek Vali Çeber'e göstermiş oldukları hoş misafirperverlikten ötürü teşekkür etti.


Vali Kemal Çeber ise, Büyükelçi İbrahim'i Rize'de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek;" İki devlet tek millet anlayışı bize ilişkilerimizde büyük bir referans sağlamakta. Bu bağlamda Büyükelçi Hazar İbrahim'de bizler çok değerli ve samimi birisi. Onu ilimizde misafir etmek ve ilimizi ona tanıtma imkanı bulmaktan mutluluk duydum. Ayrıca Rize çayımızı ve beyaz çayımızı içtikten sonra misafir olmasına rağmen kendisinin kekikli çayı hazırlayarak bizlere ikram etmesi başka bir incelikti. Büyükelçi İbrahim'e yapmış olduğu bu hoş ziyaretten ötürü tekrar teşekkür ediyor çalışmalarında ve görevinde başarılar diliyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim