AK Parti Genele Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Hemşin ve Pazar ilçelerinde kongreler sonrası oluşan yeni yönetimlerle bir araya geldi. Hemşin'deki karayolları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Pazar ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi. Hemşin'deki karayolları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyen AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, bu çalışmaların tamamlanmasıyla Hemşin'in Karadeniz Bölgesi'nin ve Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi haline geleceğini ifade etti.

İlk olarak Hemşin'e giden Milletvekili Avcı, kentsel dönüşüm çalışmalarını ve şehir içi geçişiyle ilgili karayolları yatırımlarını inceledi. Kongre sonrası yeni oluşan Hemşin İlçe Teşkilatıyla bir araya geldi.

Milletvekili Avcı, Hemşin ziyaretinde yaptığı açıklamada Hemşin'deki değişim ve dönüşüme dikkat çekerek, "Hemşin'de yapılan yatırımları incelemek üzere arkadaşlarımızla bir araya geldik. Hem karayolları yatırımlarımızı hem de kentsel dönüşüm yatırımlarımızı bizzat gidip yerinde inceledik. Özellikle Hemşin geçişiyle ilgili uzunca bir zamandır yaptığımız bir çalışma var. O çalışmanın nihai halini görmek istedik ve şantiyeden bilgiler aldık. Hemen akabinde de uzun yıllarıdır uğraş verdiğimiz Hemşin kentsel dönüşümünün son durumunu inceledik. Hemşin'e her gelişimizde yeni bir çehre ile karşılaşıyoruz. Hemşin'deki değişimi ve dönüşümü görüyoruz. 1 yıl sonra Hemşin'e geldiğimizde buranın çehresi tam anlamıyla değişmiş olacak. Özellikle mimari anlamda buranın dokusuna ve doğasına uygun dış cephe yapımıyla ilgili özel bir gayret gösterdik. Binalarımız tamamlandı. Binalarımızın dış cephesini de doğal ahşapla kaplıyoruz. Dolayısıyla yakın bir zamanda Hemşin Rize'nin, Karadeniz Bölgesi'nin ve Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi haline gelecek buna inanıyoruz. Çok yakın bir zamanda da bizim en önemli projelerimizden olan Hemşin- Çamlıhemşin bağlantı yolunun proje çalışmasını tamamlamıştık. İhale edilmesiyle ilgili çalışmaya başlayacağız. Hemşin tamda hayal ettiğimiz gibi asli hüviyetine kavuşma noktasında önemli bir mesafe kat etmiş durumda 1-2 yıl içinde bu çalışmaları nihayete erdirerek Hemşin ilçemizin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız." dedi

Hemşin ziyareti sonrası Pazar ilçesine giden Milletvekili Avcı, esnafları ziyaret etti. Ardından Pazar ilçe teşkilatıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Avcı, "Pazar ilçemizde teşkilat mensubu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kongre sorası yönetim kurulumuzla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Hem esnaflarımıza uğradık hem de burada takip ettiğimiz birkaç yatırımı teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte müzakere ettik. Pazar'da önemli işler yapıyoruz. Havalimanı gibi devasa bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Pist uzunluğunu tamamladık. Terminal binasının yapımına da başladık. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Pazar'da iki konumuz var bunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm. Özellikle sahil bandındaki binaları bir kentsel dönüşüme tabi tutmak istiyoruz. Bununla ilgili TOKİ Başkanlığının yaptığı bir çalışma var. Bu projenin takibini gerçekleştiriyoruz. Yine en önemli hususlardan bir tanesi sahil yolunun, özellikle tünelin çıkışından itibaren daha düzgün bir şekilde yol alabilmesi için düz bir hat oluşturup yolu daha konforlu hale getirmek istiyoruz. Bu vesile ile Pazar sahilinde de bir yer kazanmış olacağız. Burada bu önemli çalışmaların takipçisi olmaya çalışıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim