2020 yılı Yaş Çay Kampanyası için hazırlıkların tamamlanması ve havaların ısınması ile Çaykur'un planlandığı gibi 18 Nisan 2020 Pazartesi Günü Yaş Çay Kampanyasını açması beklediyor.

''Avcı; ''Üreticimizi memnun edecek son dönemlerin en yüksek kotasını açıklayarak sezona gireceğiz''

2020 Yaş Çay Alım Kampanyasına son yılların en düşük seviyesinde kuru çay stoğu ile girilirken, merakla beklenen ve üreticilerde büyük beklenti oluşturan Mayıs ayı yaş çay alım kotası ile ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Rize Milletvekili Ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı; ''Müstahsillerimizden gelen kotanın yüksek olması ile ilgili talepleri uzun zamandır değerlendiriyoruz. İnşallah üreticimizi memnun edecek son dönemlerin en yüksek kotasını açıklayarak sezona gireceğiz ve pazartesi günü ilgili açıklama Genel Müdürümüz tarafından yapılacak. Üreticimizin derdi bizim derdimizdir. Üreticimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Çay hepimizin geleceği ve bu şehrin teminatıdır. Meseleye böyle bakıyor ve kararlarımızı bu şuurla alıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Güncel53 olarak daha önceki haberimizde belirttiğimiz gibi 2020 yılı 1.sürgün kotasının rekor seviyede belirlenerek dönüm başına 600 Kg olarak açıklanacağını tahmin ediyoruz.

İlgili Haberimiz; ÇAYKUR 2020 Yaş Çay Kampanyasını Açıyor! Peki Kota Ne Kadar Olacak?

Editör: TE Bilisim