AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize'de Ziraat Çay Bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Avcı'nın basın toplantısına İl Başkanı İshak Alim ile İl Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuz Hut da eşlik etti.

Avcı, basın toplantısının ÇAYKUR ile ilgili bölümünde aralarında engellilerin de olduğu 750 ile 1000 kişi arasında ÇAYKUR'un en az ilkokul mezunu mevsimlik işçi alımı yapacağını kaydetti.

Avcı, mevsimlik işçilerin 2020 yaş çay sezonu itibariyle ÇAYKUR'da istihdam edileceğini kaydetti.

Avcı, başvuruların İŞKUR aracılığıyla alınacağını ve mevsimlik işçilerin noter kurası ile belirleneceğini ifade ederek, "ÇAYKUR'un mevsimlik işçi alımı konusu epey zamandır konuşuluyor. Net rakam vermemekle beraber şunu ifade edeyim. Önümüzdeki süreçte inşallah netleşecek. İnşallah içinde engelli vatandaşlarımızın da olduğu 750 ile 1000 arasında mevsimlik işçi alınması planlanıyor. Geçen yıl emekli olan kişi sayısı herhalde 700'ün üzerinde. Şimdi artık ciddi bir işçi ihtiyacımız da var. Biz bu işçi ihtiyacını karşılayabilmek için inşallah bu süreçte ÇAYKUR'umuz hiçbir adaletsizliğe mahal bırakmadan bir tek kişinin istisnai olarak girmesine zemin hazırlamadan sadece ve sadece noter huzurunda herkesin görebileceği bir şekilde kura yoluyla bu alımların gerçekleşmesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

Avcı, başvuru tarihinin ve alımların önümüzdeki günlerde ÇAYKUR tarafından kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim