AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile birlikte Çaykur'a ait fabrika ve bağlı çay alım yerlerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaretler sırasında vatandaşlar ile sohbet eden Avcı; ''Alım yeri ziyaretleri yaparak hem müstahsillerimizle bayramlaştık hem de yaşanan sorunlar varsa yerinde görmek istedik.'' dedi.

Müstahsillerimizin kontenjan sorunu yaşamaması adına acele etmemesi gerektiğini belirten Avcı, işleme kapasitesinin üzerindeki çay arzının kontenjan oluşmasını sağlayıp, fırsatçılığa soyunan bazı özel sektör firmalarına uygun bir alan açtığını kaydetti.

Çaykur'un tarihin en yüksek kotasını açıklayarak üreticinin mağdur olmaması adına önemli hamle yaptığını belirten Avcı; ''Çay çok taze geçmesi gibi bir durum yok. Mayıs ayında çayın kalitesi kolay kolay bozulmaz. Mümkün olduğunca acele etmeden yavaş yavaş hasadımızı yapmamız lazım. Böyle yaparsak ne kontenjan problemi yaşarız ne de başka bir sorun. İşleyeceğimizden fazla çay toplarsak fiyatında aşağıya düşmesine neden oluyoruz. Acele etmeye gerek yok. Çaykur olarak 600Kg. kota açıklamışız. Günlük 9 bin ton çay işliyoruz. Çaykur dün 12.500 ton çay almış. Vatandaşımızın endişesi olmasın kotasını Çaykur'a satacaktır. Kotalarımızı doldurmaya çalışalım acele etmeyelim ve fırsatçılara imkan vermeyelim. Bereketli bir sezon diliyorum.'' dedi.

Çaykur olarak hem çay alımı hem de korona salgını nedeniyle üreticilerin sağlıkları için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim: "Çaykur olarak kampanya başlamadan salgın hastalık nedeniyle önlemlerimizi aldık. Eksperlerimize alım yerlerinde dikkat etmeleri gereken konularda eğitimler verdik. Özellikle maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyoruz. Alım yerlerinde yoğunluğun oluşmaması için üreticilerimizin satış programlarını oluşturduk. Onlardan ricamız programa uyarak acele etmeden çaylarını hasat etmeleri. Çay daha taze ve en iyi saklanacağı yer bahçedir." Dedi.

Editör: TE Bilisim