AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı Ekim Ayı İlçe Danışma Meclis Toplantısında Rize'nin yatırımlarına değinerek açıklamalarda bulundu;

Rize Milletvekili Muhammed Avcı yaptığı konuşmada; "Rize'ye bugüne kadar 18 katrilyon yatırım yapmışız . Buna belediye hizmetleri dahil değil. Merkezi hükümet eliyle 18 katrilyon yatırım yapmışız. 2002 yılında biz iktidarı devraldığımızda bütün Türkiye cumhuriyetinin yatırım bütçesi sadece 6 katrilyon bütün bir yıl boyunca Türkiye Cumhuriyetinin tamamına 6 katrilyon yatırım yapılırken biz bunun üç katını 17 yılda sadece Rize'ye yaptık. Bunun içinde üç tane mega proje var. Türkiye'nin yüz büyük projesinin üç tanesi Rize'de. Bunlardan bir tanesi Ovit tünelidir, bir tanesi Havalanıdır, şimdi inşallah yakında başlayacak olan yani ihale aşamasına getirdiğimiz üç beş yıldır uğraştığımız lojistik merkezimizle beraber 3 tane mega projeyi biz Rize'ye kazandırdık. Bunlarla bitiyor mu tabii ki bitmiyor devamı gelecek. Şimdi birkaç hususu açıklığa kavuşturayım bir şehir hastaneleri projesi uzun zamandır konuşuluyor. Sağlık Bakanımızla bir görüşme yaptık inşallah ihaleye çıkması planlanmış on tane hastane var inşallah bunlardan bir tanesi de Rize Şehir Hastanesi olacak. Yakın bir zamanda inşallah bunun ihaleye çıkarılmasını bekliyoruz süreci takip ediyoruz. Ama Rize hem valisiyle milletvekilleriyle, Belediye Başkanıyla teşkilatıyla tek vücut halinde bu süreçten zararlı çıkmamak için elinden geleni bütün gayretleri ortaya koyuyor. Bunun en önemli kanıtı Rize Hava alanı bu büyüklükte bir yatırımın şu ekonomik şartlarda muhakkak yavaşlaması gerekirdi. Ama Rize Havalimanı inşaatı hiçbir kesintiye uğramadan hiçbir yavaşlama belirtisi dahi göstermeden ilerliyor. İnşallah yakın bir zamanda terminal ihalesini de gerçekleştiriyoruz. Bakan beyle görüştük terminal ihalesi bir taraftan yürüyecek, çalışması bir taraftan yürüyecek bir taraftan da dolgu işi yürüyecek inşallah önümüzdeki yılın sonunda Rize Havalimanı aktif bir şekilde kullanmaya başlayacağız. Bunun içinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.

"Bizim Milletvekili olarak ve teşkilat olarak görevimiz kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek"

Diğer taraftan Lojistik Merkezimizle ilgili çok spekülatif kamuoyu olduğunu görüyoruz. Bizim Milletvekili olarak ve teşkilat olarak görevimiz kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek. Birkaç gün önce Cumhurbaşkanlığı bütçe başkanı Naci Ağbal ile görüştük buranın bütçesi ile ilgili görüştük. İnşallah Lojistik Merkez son bakanlıktan gelen onay yazısı ile beraber artık ihaleye hazır hale gelmiş ondan önce ihale edilebilmesi mümkün değildi. Şuanda bütün plan kararları geçmiştir. Nasıl yapılacağı ne şekilde yapılacağı büyüklüğü bütün detayı artık belirlenmiştir. Şu andan itibaren de inşallah yapım ihalesine geçilmekle ilgili bir süreçteyiz. Hem Cumhurbaşkanımızla, hem Naci Ağbal ve Ulaştırma bakanımızla süreci takip ediyoruz.

Diğer taraftan Salarha tünelimiz bütün viyadükleri ve bağlantılarıyla beraber önümüzdeki yıl eylül ekim ayında bitirilmesi planlanıyor. Bu vesileyle Salarha Vadisini Rize Merkeze bu tünel aracılığıyla eklemlemiş olacağız. Peki bitiyor mu bu çalışma bitmiyor hemen şu anda Ulaştırma Bakanımızla Salarha tünelinde bir toplantı yapmıştık. Salarha yolunun duble yolu ilk 10 kilometresi ile ilgili şuanda proje çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah orayı bir duble yola kavuşturmuş olacağız. Bir taraftan da bir plan yapıyoruz bu planı da ulaştırma bakanlığına verdik. Şimdi ulaştırma bakanlığımız bu işi üstlendi ilk etapta ilk on kilometresini daha sonra da devamını ihale etmek suretiyle inşallah Salarha vadisini bir duble yola kavuşturacağız. Bir taraftan Salarha'da ilk konut hareketini biz kamu eliyle başlatmak istiyoruz. Rize merkezde yapacağımız dönüşümlere belli alternatifler belirledik. Bunlardan bir tanesi Yağlıtaş bölgesi, bir tanesi Salarha bölgesi ve inşallah Taşlıdere'de bir bölgemiz var onu da inşallah Çevre Şehircilik Bakanlığımıza gittiğimizde netleştireceğiz. 3 bölgede rezerv alanları oluşturuyoruz. Salarha'da aynen Güneysu'daki konutlara benzer 480 civarında konut üreteceğiz ve konutlaşma hareketini kamu eliyle başlatacağız. Yağlıtaş ve Salarha'nın kamulaştırma ödenekleri geldi mahkemeler devam ettiği için ödemeler yapılmıyor yoksa parası hazır. Mahkemeler bittiği anda ödemeler yapılacak ve iki tarafında kamulaştırma bedelleri tamamlanmış olacak. Yine Pazar Caddesi bizim en önemli konularımızdan biri Pazar Caddesi içinde Naci Ağbal ile yine konuştuk oraya da acele kamulaştırma kararı aldırmıştık. Acele kamulaştırma kararı ile ilgili de inşallah ödenek bekliyoruz Cumhurbaşkanımızla da konuyu görüşeceğiz ödenekler geldiğinde Pazar Caddesinin kamulaştırma alanları fiilen başlamış olacak" dedi.

Editör: TE Bilisim