Covid-19 salgını öncesi başlayan ve salgınla birlikte tavan yapan küçük esnafın kredilendirilmesi konusuna dikkat çeken Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, “Her fırsatta Nas var, faizle savaşıyoruz demelerine rağmen esnafı bankalara muhtaç hâle getirdiler.

Birçoğu faizlerin altında nefes almaya çalışıyor. Bu durum haliyle satılan ürünlere ve vatandaşa da yansıyor. Kabahatli esnafmış gibi göstererek bu gidişattan kendilerini sıyırmaya çalışıyorlar. 20 yıllık tecrübeleriyle ortaya koyabildikleri tek çözüm yine krediler, yine bankalar. Bir banka yüzde 400 yıllık kâr açıkladığında bizim uykularımız kaçıyor ama ekonomiyi bu hâle getirenlerin yüzü dahi kızarmıyor. Biz Saadet Partisi olarak vatandaşın da esnafın da yanındayız.

Öncelik olarak esnafımızın salgın sürecinde kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizlerini silecek, kalan anaparanın uygun vadede ödenmesini sağlayacağız. İşyeri kira ödemelerinde stopaj oranını sıfırlayacağız. Esnafın e-ticaret pazaryerlerinde satış yapmasını kolaylaştıracak ve bunun maliyetini azal­tacak tedbirleri alacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim