Rize Haberleri

Türkiye Halk oyunları Federasyonu Rize İl Temsilcisi Şaban Alan, Rize Belediyesi Gösteri Sanatları Koordinatörü Halil Balcı, Türkiye Halk Oyunları Federasyon Antrenörü Musa Taşçı ve Kültür Bakanlığı Tulum sanatçısı Mehmet Güney Belediye Başkanı Rahmi Metin'i makamında ziyaret ettiler. 27-28 Nisan'da Artvin de yapılan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu kulüpler bölge şampiyonasında "Geleneksel Düzenlemesiz Dal Gençler" kategorisinde 1. Lik alan Rize Belediyespor kulübü Halk oyunları ekibi ellerinde kupalarıyla sevinçlerini Başkan Metin ile paylaştılar.

Ziyarette Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Kültürü ve tarihi ile konuşulan bir kent haline gelmiştir. Artvin de yapılan Halk oyunları bölge yarışmasında birincilik çok önemlidir. Rize Belediyesi de yapmış olduğu kültürel etkinliklerle adından söz ettirmeye devam etmiş, siz çalışkan gençlerimizin azmiyle de inşallah devam edecektir.. Bu anlamda başarılı çalışmalarınızdan ötürü sizi kutluyorum dedi.

Ziyaret makamda gençlere yapılan ikram la sohbet havasında devam etti. Başkan Metin, tüm ekibe günün anısına hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim