ÇAYKUR'da Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, çay alım yerlerinde bizzat denetimler yürüteceklerini; Rize Çayını eski kalitesine kavuşturmak adına titiz ve ummalı bir çalışma ile her kesimi memnun edecek şekilde program yürütmek istediklerini belirtmişti. Bu kapsamda çay alım yeri denetimlerine Artvin'den start veren Alim; bügün de Artvin'in Hopa ve Rize'nin Pazar İlçelerindeki çay alım yerlerinde programını sürdürdü.

''Eskisi Gibi Güzel Çaylar Geliyor''
Üreticilerin büyük çoğunluğu ÇAYKUR'un uyguladığı alım politikasını beğendiğini ve üreticiler olarak çaya ve ÇAYKUR'a sahip çıkılması gerektiğini belirtirken, eskisi gibi güzel çayların getirildiği gözlendi.

''Çayın Kurtuluşu İçin Üretici Bizden Önde Gidiyor''
Çay alım yerlerindeki vatansaşların getirmiş olduğu çayları bizzat kontrol eden Alim; vatandaşın çok daha bilinçli ve eskisi gibi güzel çaylar getirdiğini belirterek, çayın kurtuluşu için üretici bizden önde gidiyor şeklinde konuştu.

''Kaliteli Çay Üretmek İçin Kaliteli Çay Almak Zorundayız''
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, kaliteli çay üretmenin ilk adımının kaliteli çay alımı olduğunu kaydederek, "Mevzuatına uygun çay alacağımızı duyurduk. Bu yıl 'Çay satamayacağız' diye bir algı oluyor. Öyle değil, daha güzel bir satış olacak. Amacımız çayı almamak değil güzel ve kaliteli çay almak. Çayın bezinin açılmasının bir zararı yok. Hep birlikte hep beraber çayın daha kaliteli olması için çalışıyoruz. Çayın kalitelisini satmak gerekiyor.

Editör: TE Bilisim