İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyidere ilçesinde yapılacak lojistik merkezin inşasında kullanılmak üzere açılacak Cevizlik Taş Ocağının bulunduğu İkizdere ilçesi ile Rize merkez ve Çayeli ilçesine ziyarette bulunmak üzere bugün Rize'ye geldi.

İlk olarak İkizdere ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindekiler vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Akşener'e tepki gösteren vatandaşlar, "İkizdere'de Cumhurbaşkanına hakaret eden birini istemiyoruz" ve "Neden geldin?" ifadelerinde bulunurken çıkan arbedede vatandaşları sakinleştirmekte güçlük çekildiği görüldü. Rize Haberleri

Akşener ile karşılaşması sırasında bir kadın, "terör örgütü ile iş birliği yaptıkları" iddiasında bulunarak, Akşener'e tepki gösterdi.

Bunun üzerine bir partili, "Kim PKK ile iş birliği yaptı?" deyince kadın, "PKK ile iş birliği yapmıyor mu, CHP ile iş birliği yapmıyor mu?" dedi.

Meral Akşener, "Açıklama yapar mısınız?" diyen kadına, "Yapmıyorum kardeşim. Ezan okunuyor, nasıl bir iftiradır. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp." şeklinde cevap verdi.

Kadının "Boy boy çıkıyor resimleriniz, iftira ediyorsunuz." sözleri üzerine Akşener, "Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okutturdum? Hadi oradan." ifadesini kullandı.

Ziyareti sırasında yanına gelerek konuşmak isteyen bazı vatandaşlar ile Akşener'in yanında bulunanlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra esnaf ziyareti sırasında bir kişi, Akşener'e, "Cumhurbaşkanımızı, Netanyahu'ya benzetmeniz size yakıştı mı?" diye seslendi. Akşener, "Sen yakıştırdın mı?" diye sorduğu bu kişinin "Ben yakıştırmadım." yanıtı üzerine, "Tamam." dedi.

Bunun üzerine partililer ve bazı vatandaşlar arasındaki gerginlik büyüdü. Tartışan kişiler, güvenlik güçlerinin uyarısıyla dağıldı.

Meral Akşener ve beraberindekiler, daha sonra taş ocağı açılması planlanan bölgeye ulaşımı sağlayan yolda kadınlarla görüştü.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Netanyahu' benzetmesinde bulunmuş ve Erdoğan, bu benzetmeye "Utanmadan, sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan siyasetçi var" şeklinde sert tepki gösterip Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Editör: TE Bilisim