Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Hakk'a yürüyüşünün yıl dönümünde yayınladığı mesajında,

Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan eserleriyle hayatıyla bize değer katan eşsiz şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının yıldönümünde büyük bir özlem, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.Türk Edebiyatının yetiştirdiği en önemli şairlerden olan İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, eserlerini kalemiyle değil, adeta yüreğiyle yazmıştır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Türk milletinin en çok ihtiyaç duyduğu anda halkımızın duygularına tercüman olarak yazdığı İstiklal Marşıyla ulusumuzun kurtuluşunda bağımsızlık mücadelesinde önemli bir role sahiptir. Eşsiz bir hatip ve dava adamı olan Milli şairimiz Mehmet Akif, o çetin dönemi bizlere "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek aktarmıştır. İstiklal ve İstikbal mücadelemizde çok önemli rol üstlenen Mehmet Akif Ersoy, bu necip milletin yetiştirdiği yıllar geçse de yeri doldurulmayacak büyük bir dava adamı ve Türk Edebiyat tarihinin en önemli şairlerindendir.

Bu itibarla Yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan Mütefekkir şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Hakk'a yürüyüşünün 83. Yıldönümünde rahmet minnet ve şükranla yad ediyorum.

Editör: TE Bilisim