19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nedeni İle Bir Mesaj Yayımlayan AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse Mesajında;

''19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından biridir. Kurtuluş savaşımızın ilk adımının atıldığı bu tarihte küllerinden yeniden doğan, şaha kalkan bir milletin bağımsızlığına, vatanın bölünmezliğine olan inancı ve savaşı neticesinde bugün bu coğrafyada bağımsız ve hür bir şekilde yaşamaktayız. 19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde azizi milletimizin ya istiklal ya ölüm düşüncesiyle şahlanarak, milli mücadelemizin ilk adımının atıldığı bu tarih bir çok zaferin önünü açan tarih olmuştur. Vatan söz konusuysa gerisi teferruattır diyen ecdadımız canını, kanını tüm varlığını hiçe sayarak işgal altında olan vatan toprakları için şehadete adeta koşarak gitmiştir. Kurtuluş mücadelemizin sayısız kahramanlarının bize emanet ettiği her karışının kutlu zaferlerle taçlandığı bu kutsal vatanın şu anki emanetçileri olarak, bizlerin sorumluluğu çok fazladır. Bu cennet vatanı muhafaza ve müdafaa etmekle beraber, sayısız zaferlerle dolu tarihimizi, medeniyetimizi geleceğimizin teminatı gençlerimize, nesilden nesile aktarmalıyız. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimize adanan ve armağan edilen bu tarihte milletimizin birlik ve beraberlik duyguları içerisinde nice zorlu süreçlerden başarıyla yükseldiğini görmekteyiz. Her türlü zorluğu itilafa düşmeden devlet millet el ele beraber omuzlayarak, bu günleri de atlatacağız inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.''ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim