AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim katıldığı TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bölgecilik Anlayışıyla Değil Bilimsel Verilerle Eleştirmeliyiz

Şehir hastanesiyle ilgili yapılan eleştirilere değinen İl Başkanı Alim, "Şehir hastanesi yeriyle ilgili bölgecilik anlayışıyla değil, bilimsel veriler ışığında eleştirileri ortaya koymalıyız. Sadece eleştirmek mantığıyla ya da şurada olmasında nerde olursa olsun mantığıyla bir yere varamayız. Bu süreçte gördük ki Şehir hastanesinin karada veya denizde olması bir tercih meselesi değil bir zorunluluktur. Genel Başkan Yardımcımız yat limanında yapılacağıyla alakalı bir açıklama yaptı. Bunu Sağlık Bakanlığı'ndaki bilgiler doğrultusunda ifade etti. Sağlık Bakanlığı'ndaki görünen bilgi bu bölgede olması yönünde. Ancak bununla ilgili konuşabiliriz. Tam yat limanın orda değil de biraz daha öteye kayar. Önemli olan yapıcı eleştiriler yapmaktır" diye konuştu.

Belediyemizin Millet Bahçesi Onayı Çıktı

Millet bahçesi onayının çıktığını ifade eden İl Başkanı Alim, "Belediyemizin millet bahçesi onayı çıktı. İtfaiyenin oradan ÇAYKUR'un oraya kadar 400 dönümlük bir alan millet bahçesi olarak kesinleşti. 120 dönümlük bir dolgu gerekiyor. Geri kalan kısmı mevcuttaki dolgu. Burada çok güzel tesisler olacak. Burada dolgu, insanımızın direk denize temasını sağlayacak şekilde olacak. Taş yığınlarla değil de kazık sistemiyle yapılacak" dedi.

Ak Parti İktidarlarında Çay Müstahsilimiz Hiçbir Zaman Enflasyona Ezdirilmedi

İl Başkanı Alim, AK Parti İktidarları döneminde çay üreticisinin enflasyona ezdirilmediğini belirterek, "Bu yıl çay fiyatı desteklemeyle birlikte 3 lira 40 kuruş olarak açıklandı. Kısmen burada art niyetli eleştiriler yapıldı. Bu fiyat enflasyon oranının üzerindedir. 2002 yılından bu yana AK Parti İktidarlarında hiçbir zaman çay müstahsilimiz enflasyona ezdirilmedi. 2002 yılından bu yana açıklanan bütün çay fiyatları enflasyonun üzerinde oldu. Bu yıl da aynısı oldu. Devamında ÇAYKUR'un 600 kilogram kota açıklaması ÇAYKUR tarihinde bir ilktir, rekordur. Burada hemşerilerimizin süreci biraz sabırla yürütmesi gerekiyor. Yaş çay taban fiyatının altında çay alan özel sektöre gitmemesi gerekiyor. Sabretmesi gerekiyor. ÇAYKUR çayı alacağının garantisini veriyor. Biz özel ve ÇAYKUR ayrımı yapmıyoruz. Ama özel sektörde müstahsili ezmemeli" dedi.

Geçmişi Kötü İlan Ediyorlar. Güzellikleri Alıyorlar.

İl Başkanı Alim AK Parti'den ayrıldıktan sonra AK Parti aleyhinde eleştiri yapanlarla ilgili, "Bugün İl Başkanları toplantısı vardı. Cumhurbaşkanımızın orada da ifade ettiği gibi, 'Geçmişte mevki makam verdiklerimiz bakan milletvekilleri yaptıklarımız kalkıyorlar bize laf atıyorlar ve geçmişi kötü ilan ediyorlar. Güzellikleri alıyorlar. Bu benim üstün dehamla ve aklımla meydana geldi ama kötülükleri AK Parti yaptı. Genel Başkan yaptı' Akılla izanla ifade edilebilecek bir durum değil. Ahlakla ve vicdanla da ifade edilemez bir durum. Siyasetin limanı ahlaktır. Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve bu söz çok önemlidir. Siyaset yaparken ahlakla yapın. Bizim koşumuz uzun soluklu bir maratondur dolayısıyla bu süreçte dinlenmek isteyenler, dinlenmesi gerekenler mola verenler, sonra tekrardan yola revan olanlar ebetteki olacaktır. Ancak bu dinlenme sürecinde de ahlak limanına yanaş diyor. Dinlen motive ol, enerjini topla tekrar yola revan ol. Ama sen ahlak limanı yerine farklı limana yanaşırsan bertaraf olursun. Geçmişi kötü ilan edip iyilerini almak doğru değildir" dedi.

Editör: TE Bilisim