AK Parti Rize'de Merkeze bağlı Kendirli, Salarha ve Muradiye Belde Başkanlıklarına atamalar yapıldı. Kendirli ve Salarha'da mevcut başkanlarla yola devam edilirken Muradiye'de mevcut başkan Mehmet Delihasan'ın iş yoğunluğu nedeniyle yerine atama yapıldı.

Buna göre, Muradiye Belde Başkanı Mehmet Delihasan'ın yerine Musa Yılmaz, Kendirli Belde Başkanı Adem Köse ve Salarha Belde Başkanı Volkan Alaç'a düzenlenen törende İl Başkanı İshak Alim ve Merkez ilçe Başkanı Fatih Mehmet Köse tarafından mazbataları verildi.

Alim, belde başkanlarına görevlerinde başarılar diledikten sonra, "Beldelerde yapılan atamaların özelde Rize'mize genelde ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder, belde başkanlarımıza başarılar dileriz. Hayırlı olsun." dedi.

AK Parti Rize'de geçtiğimiz hafta Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi, Çayeli ilçesine bağlı Madenli ve Büyükköy belde başkanlıklarına atamalar yapılmıştı. Tunca Beldesinde mevcut başkan Muhammet Fırıncı görevine devam ederken, Çayeli ilçesine bağlı Madenli Belde Başkanı Nuri Yılmaz'ın yerine İlyas Bostancı ve aynı ilçeye bağlı Büyükköy Belde Başkanı İbrahim Koç'un yerine Sedat Tecimer'in atamaları yapılmıştı.

AK Parti'de nüfusu 5 bin altında olan beldelerde belde başkanlıklarına atamalar yapılırken, nüfusu 5 binin üzerindeki beldelerde ise belde başkanları seçimle belirleniyor. Rize'nin 6 beldesi de nüfus olarak 5 binin altında olduğundan belde başkanlıklarına atamalar yapıldı.

Editör: TE Bilisim