Aziz milletimizin tarihi zorlu mücadelelerle doludur. 104 yıl önce bugün büyük bir kahramanlık destanına şahit olmuştur Allahuekber dağları. Sarıkamış, vatan uğruna her türlü zorlu şartları görmezden gelip, dondurucu soğuk altında şehadete yürüyen 90 bin şehidimizin kendini feda etme destanıdır.90 bin ananın yüreklerinin dağlandığı bugünü bu fedakarlık destanını tüm nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. 90 bin vatan evladının donarak şehit olması milli belleğimizde her zaman hatırlanacak ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bugün üzerinde yaşadığımız bu toprakların her bir karışı şühedanın kanıyla sulanarak vatan kılınmıştır. Bu bağlamda bize emanet edilen bu vatanın birliğine beraberliğine bağımsızlığına zarar verecek, her türlü vakaya karşı kenetlenerek, Sarıkamış ruhuyla, Çanakkale ruhuyla hareket etmeliyiz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinden hareketle;


Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez .


Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.


Bize düşen, Vatanımıza, milletimize, devletimize sahip çıkarak, ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunlara fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan uğruna verilen mücadelelerin en önemli tarihlerinden biri olan bugünde Sarıkamış Harekatında şehit düşen 90 bin askerimizi ve tüm Şühedayı rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Editör: TE Bilisim