Mehmet Akif Ersoy, bu aziz milletin yetiştirdiği yıllar geçse de yeri doldurulmayacak büyük bir dava adamı, eşsiz bir hatip ve Türk Edebiyat tarihinin en önemli şairlerindendir.

Milli mücadele döneminde Vatanımız ve milletimizin umutsuzluğa düştüğü bir anda mili bilinci uyandırarak, bayrak, vatan, bağımsızlık ve hürriyet duygularını alevlendiren İstiklal ve İstikbal mücadelemizi taçlandıran İstiklal Marşımızı bize kazandıran mümtaz ve müstesna fikir adamı Mehmet Akif Ersoy'a çok şey borçluyuz.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek, o günlerin çetin mücadelesini bize aktaran Mehmet Akif, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan eserleriyle mücadeleci ruhuyla milli manevi duyguları bize aşılamıştır. Medeniyetimizin kültürümüzün mirası olan Mehmet Akif Ersoy gibi büyük değerleri nesilden nesile anlatmak ve aktarmak bizim en önemli görevlerimiz arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ebedi aleme irtihalinin 82. yıl dönümünde Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u hürmet, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Editör: TE Bilisim