İl Başkanı Alim mesaj da şu ifadelere yer veridi; "19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla birlikte tam 100 yıl önce milli mücadelemizin ilk adımı atılmıştır. Bağımsızlık uğruna milletçe mücadele verdiğimiz ve büyük bir zaferle ayrılarak Türkiye cumhuriyetinin temellerinin atıldığı kurtuluş savaşının ilk adımı olan 19 Mayıs günü ülkemizin geleceği olan gençlerimize armağan edilmiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, yaktığı bağımsızlık meşalesi ile mazlum ulusların yolunu aydınlatan, esaret altındaki nice milletlere örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir.

Milletimiz hiçbir zaman bağımsızlığından ödün vermemiş, kendi vatan toprağında yaşamak için her türlü fedakarlığı yapmış bir millettir. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada önemli küresel güçlerden biri haline gelmiştir. 100 yıl önce, topraklarımız üzerindeki hain emellerini gerçekleştiremeyenler; darbe girişimi, terör eylemleri ve ekonomik saldırılar gibi çeşitli yollara başvurarak, Türkiye'yi zayıflatmak için elinden geleni yapmaktadır. Tüm saldırılara rağmen 2023 ve 2071 vizyonu ile geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye Cumhuriyeti 21. yüzyıla damgasını vuracaktır.

Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatıdır. Dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi olan gençlerimizi, ne kadar eğitimli, ne kadar donanımlı, ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimiz de bir o kadar emin ellerde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım."

Editör: TE Bilisim