Instagram Görsel Boyutları Nelerdir?

Instagram son zaman içerisinde çok fazla kullanılan bir sosyal medya platformu olmaktadır. Birden fazla resim ve video paylaşabildiğiniz Instagramın bir takım özellikleri bulunmaktadır. Özellikle de paylaşılmakta olan fotoğraf ve story doğrultusunda belirlenen boyut özellikleri vardır. Fotoğraflarınızın net ve daha güzel görünebilmesi için bu boyutları bilmenizde fayda vardır.

Instagramın Boyutları Neleri Kapsar?

İncelediğimizde yalnızca story ve fotoğrafları kapsadığını görmekteyiz. Görsel boyutlar için incelenen iki husus bulunmaktadır. Bu hususları ayrıntılarıyla aktaralım.

Instagram Story Post Boyutu Nedir?

Instagram hikayelerinin kullanıcılar için vazgeçilmez konumda olduğunu bilmekteyiz. Gün içinde kullanıcıların hikaye kısmından birden çok resim paylaştığı da gözlemlenmektedir. Özellikle son zamanlarda fazlasıyla rağbet gören fotoğraf paylaşma yeri olmaktadır. Instagram story boyutları hususunda bilinmesi gereken önemli durumlar vardır.

Instagram Story Post Boyutu Önemli Hususları

Instagram story boyutunun 1080px ile 1920px olduğu net olarak bilinmektedir. Burada kullanıcılara aktarılması amaçlanan detay video veya fotoğrafı story ile paylaşırken 1080 piksel genişliği ve 1920 piksel yüksekliğinde olmasıdır. Özellikle son zamanlarda cihazlardan story paylaşımları fazlasıyla yapılmaktadır. Bu nedenle akıllı telefonlar ile fotoğraf veya video paylaşımları 1080 piksel ile 1920 piksel boyutlarında olduğu takdirde güzel bir görüntüyü paylaşmanızda sizlere yardımcı olacaktır.

Instagram Fotoğraf Boyutu Nedir?

Instagramı kullanarak birçok paylaşım gün içerisinde yapılmaktadır. Paylaşımı yapılacak olan fotoğrafın kalitesi ve görünümü bu nedenle de büyük önem arz etmektedir. Paylaşacağınız fotoğrafların boyutları bu nedenle önemle dikkat edilmesi gereken özelliklerdendir. Instagramda paylaşılacak fotoğrafın boyutları ile ilgili bilinmesi gereken hususlar şunlardır;

1) Instagrama en uygun boyutlar 1080 piksel genişlik, 566 piksel ile 1350 piksel yükseklik olmasıdır.)

2) İnstagram uygulamasında maksimum çözünürlük 1080 piksel genişliği olmaktadır.

3) İnstagram reklamları hususunda kare olmayan görseller eklenebilmektedir.

4) İntagram hesabı ile Facebook hesabı bağlantısı bulunmakta ise bir yatay görüntünüzü Facebook bağlantı ön izleme görüntüsü doğrultusunda 1,91, 1 en ve boy oranlarında gönderebilirsiniz.

5) İnstagram üzerinden bir kareyi kırpacaksanız yatay görsel veyahut grafiğin bulunması halinde ana sayfa da daha fazla yer oluşması amacı ile görsel kenarlık uygulamasını kullanabilirsiniz.

Instagram Görsel Boyutlar Neleri İfade Eder?

Instagramda belirlenmekte olan en ve boy oranları bir resmin genişliğini ve yüksekliğini kapsamaktadır. Burada ki genişliğin 4:5, yüksekliğin ise 9:16 olması gerekmektedir. Boyut genel olarak fotoğrafların genişliğini ve yüksekliğini kapsayan piksel sayısı anlamına gelmektedir. Fotoğraf boyutlarının ilki genişliği, ikincisi ise yüksekliği gösterir. Bu sebeplede Instagram genişliği 320 piksel ile 1080 piksel arasında ki fotoğraf ve videolara destek sağlamaktadır.

Burada asıl anlatılması amaçlanan durum fotoğraf veya videonun 320 pikselden küçük olması halinde fotoğrafları paylaşabiliyor olmanızdır. Ancak Instagram burada yüklenecek olan fotoğrafı yine 320 piksel genişliğine getirecektir. Ayrıca fotoğraf veya videonun 1080 pikselden geniş olduğu takdirde Instagram bu resim veya videoyu 1080 piksel genişliğinde boyutlandırma yapacaktır. Bu nedenle Instagram üzerinden fotoğraf veya video ekleyecekseniz, eklenecek görsellerin görüntü açısından daha kaliteli görünmesi için mutlaka boyutları dikkate almalısınız.

Kaynak: https://esosyal.org/blog/instagram-foto-buyutme-nasil-yapilir/

Editör: TE Bilisim