Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantılarının 2021 yılı I. Dönem Toplantısı, Vali Kemal Çeber Başkanlığında video konferans yöntemi ile dün yapıldı.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Çeber, toplantının açılışında yaptığı açıklamada; "Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi, 2020 yılı IV. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımların yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olacaktır.

İlimizde 2020 yılı VI. döneminde ; ulaştırma-haberleşme sektöründe 70, eğitim sektöründe 19, turizm sektöründe 15, tarım sektöründe 54, enerji sektöründe 51, imalat sektöründe 21, konut sektöründe 9, sağlık sektöründe 11 ve diğer kamu hizmetleri (iktisadi-sosyal) sektöründe 115 olmak üzere toplam 405 proje ve iş yürütülmüştür.

2020 yılı IV. döneminde yürütülen 405 adet projenin 116'sı (28,6) bitirilmiştir. 216 adet (53,3) proje üzerinde çalışmalar sürdürülmekte olup 19 adet (4,7) proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 51 adet (12,6) iş ve proje henüz başlamamıştır.

2021 yılında da ilimizde çok ciddi yatırımların gerçekleştirilmesini umuyorum,

Vali Çeber'in, açıklamalarının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Editör: TE Bilisim