Rize Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılım sağladığı toplantıda, açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Hizmetleri Başkanı Opr.Dr.Talip Başak, Acil Sağlık Hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalık düzeyini artırmak amacı ile kutlanan 01-07 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında paydaş kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde çalışmalar yapılması gerektiğini, halkın farkındalık düzeyini artırmanın en iyi yolunun farklı etkinlikler düzenlemek olduğunu, ayrıca bu yıl 112 Ambulans Sisteminin 25. Kuruluş yılı olması nedeniyle acil sağlık hizmetlerinin öneminin vurgulandığı, halkın her kesimine ulaşılabilecek etkinlikler düzenlenmesi amacıyla bir araya gelindiğini vurguladı.

Toplantıda yapılacak etkinliklerle ilgili alınan kararlar şöyle açıklandı: "Hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerin planlandığı toplantıda, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak okullarda resim yarışması düzenlenecek, öğrencilere '112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi' konularında eğitimler verilecektir.

Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak; polis uygulama noktalarında 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli tarafından sürücülere bilgilendirmeler yapılarak, broşür dağıtılacaktır.

Rize Belediyesi koordinasyonunda duraklarda yer alan billboardlara 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili afişler asılacak, ayrıca belediyeye ait açık alanlarda yer alan ekranlarda 112 acil sağlık hizmetlerinin tanıtımının yapıldığı kamu spotları yayınlanacaktır."

Editör: TE Bilisim