Vali Kemal Çeber, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını karşılamak, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak ve muhtarlık müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, her yılın 19 Ekim günü "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir.


Güzel ülkemizin bütününü yekpare bir vücut olarak düşünürsek bu vücudun yaşaması için gerekli olan demokrasi akışında muhtarlarımız vücudun en uzak noktalarına dahi demokrasi taşıyan can damarlarımızdır.


Nasıl ki toplumun en küçük çekirdek kurumu aile ise demokrasi ailesinin de en çekirdek yapısı muhtarlık müessesesidir. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşa uzanan en yakın eli, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktadır. Ülkemizde son yıllarda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında devrim niteliğinde adımlar atılmış, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir. Öncelikle muhtarlarımızın merkezi kurumsal yapıya dahil edilebilmesi, iş ve işlemlerinin daha sağlıklı takip edilebilmesi için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulmuştur.


Güçlü devlet olmanın birinci şartı devlet kurumunun her bir paydaşının aynı heves ile işine sarılması ve aynı ülküye ulaşma çabasında ki sarsılmaz kararlılığından geçmektedir. İçinde bulunduğumuz zaman da bizlere bir kez daha göstermektedir ki bu güzel Anadolu coğrafyasında kurduğumuz ve yaşatmakta olduğumuz şanlı devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşa götürülen hizmetin de bir parçası olan Muhtarlarımız devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır.


Böylesine önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Rize Haberleri

Editör: TE Bilisim