Toplumda farkındalık yaratarak turizmin önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri 'Turizm Haftası' olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar ve projeler sayesinde, turizm sektöründe dünyada hak ettiği payı alma noktasında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Alt yapı ve üst yapı anlamında yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra Ülkemiz ve Rize, sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliği en iyi şekilde değerlendirerek, her geçen yıl ülkemize ve şehrimize gelen turist sayısında artış gözlenmektedir.

Türkiye genelinde, turizm sektöründe yaşanan bu olumlu gelişmelerden ilham alarak bizler de Rize'de ki tüm yerel dinamiklerle omuz omuza vererek Rize'nin sahip olduğu bu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve turizmden hak ettiğimiz payı alabilmek için her türlü gayreti göstermenin bilinci içindeyiz. Bu anlayışla ilimizde turizme hizmet edecek her türlü tesis, konaklama hizmetleri ve nitelikli insan gücünün arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2019 turizm sezonunun ülkemize, milletimize ve turizm sektöründe yer alan turizm işletmecilerine, seyahat acentelerine ve tur operatörlerine ile diğer sektör temsilcilerine hayırlı olmasını, başarılı bir turizm sezonu geçirmelerini dilerim.

Editör: TE Bilisim