Rize'de Bir Çok STK Başkanları ve Temsilcileri Sosyal Medya Hesaplarından ÇAYKUR Genel Müdürü Olarak Yusuf Ziya Alim'in Atanmasını İstediklerini Paylaşıyorlar.


Rize Sokaklarında Konuşulan İse Yusuf Ziya Alim'in Rize'nin Yetiştirdiği Dürüst Liyakatli ve Kurumun Menfaatlerini Her Zaman Gözeten Birisi Olduğu Yönünde.

Rize Haberleri


Hatırlanacağı Üzere 26 Nisan 2018 Tarihinde ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Görevden Alınmak Kaydıyla İstifa Ettirilmiş ve Yerine Vekaleten Atanan Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, 5,5 Aylık Görev Süresinde Uyguladığı Tasarruf Tedbirleriyle ÇAYKUR'un Bankalara Olan Kredi Borcunu 1,527 Milyon TL'den 1 Milyon TL'ye Kadar İndirmiş ve ÇAYKUR Tarihinde Yaş Çay Alım Rekorları Kırmış. Günlük 9 Bin Ton Yaş Çay Alım Kapasitesinin Üzerine Çıkarak Bir Günde 11 Bin 500 Ton Çay Alarak Üreticinin Düşük Fiyatla Yaş Çay Alımı Yapan Özel Sektör Karşısında Çaresiz Kalarak Düşük Fiyatla Çay Satımının Önüne Geçmişti. Yusuf Ziya Alim Döneminde Çaykur Ayrıca Tarihinin En Fazla Yaş Aldığı Dönemi Yaşamış ve Rekor Kırmıştı.

Editör: TE Bilisim