Rize Haberleri

Rize Valiliği tarafından Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu Rize Merkez İlçede seçilen 60 köy ve 66 mahalle muhtarına "Muhtarların mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumluluklarının anlatılması, kamu hizmetlerini etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunları en kısa sürede yetkili makamlara iletmesi" konulu bir hizmet içi eğitim semineri verildi.


Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ve bizzat daire müdürlerinin bilgilendirme sunumu yaptığı hizmet içi eğitimin açılışında Rize Valisi Kemal Çeber, bir konuşma yaptı.


Vali Çeber, yaptığı konuşmada; "Sizler halk tarafından bu göreve getirildiniz. Seçilmiş kişiler olarak halk tarafından da sevilen ve benimsenen insanlar olduğunuz bir gerçektir. Bu sebeple vatandaşlar sorunları olduğunda ilk sizlerle görüşecek, sıkıntılarını ilk sizlere anlatacaktır. Bizde siz muhtarlarımızla omuz omuza vererek vatandaşlarımızın istek ve temennilerini en kısa sürede karşılamanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.


Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak zorunda olduklarının altını çizen Vali Çeber, "Karşılıklı görüş alışverişi sonucunda yapacağımız planlamalar ile elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. Sizlerde artık sorumluluk makamında ki insanlarsınız. Bu sebeple artık bunların sizde farkında olmalı ve hassasiyet göstermelisiniz. Buna ek olarak da kamu kurumlarının yanı sıra vatandaşlarla da iletişimi iyi kurmalısınız. Bu sizin çalışmalarınızın daha verimli olmasını sağlayacak" dedi ve muhtarlara görevleri süresi boyunca başarı dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim