Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yılı Önlük Giydirme Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR ile Prof. Dr. Ali BİLGİN, Diş Hekimliği Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ömer ŞATIROĞLU, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan törende bir konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ, fakülte olarak bugüne kadar hem akademik hem klinik açıdan ciddi ilerleme sağladıklarını ifade ederek elde edilen başarının artarak devam etmesi için gayretlerinin süreceğini söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluşundan bugüne kadar zor fiziki şartlarda sağlık hizmetini ve eğitimini sürdürmesine rağmen ilimiz ve bölgemiz insanının sorunlarını çözme noktasında önemli işler yaptığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, öğrencilerin 2019-2020 akademik yılında yapımı hızla süren 25 bin metrekare kapalı alana sahip olan modern bir fakülte binasına kavuşacağını söyledi.

Rektörümüz, öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak hekimlik mesleğinin insanı sevmekle başladığını, insanı sevmeden bu alanda kesinlikle başarılı olunamayacağını belirtti. Ayrıca, öğrencilerden eğitim alacakları beş yılı alanlarında en iyi olabilmek için güzel bir şekilde değerlendirmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Folklor Ekibi tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu.

Törende öğrencilere önlüklerini başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere rektör yardımcılarımız, dekanlar ve akademisyenler giydirdi.

Günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile tören sona erdi.

Editör: TE Bilisim