Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olması münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Rize Merkeze bağlı Ambarlık köyü Ambarlık İlköğretim öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.


Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İpek ARSLAN ve Diş Hekimliği Fakültemiz öğrencileri, ilköğretim öğrencilerinin ağız ve dişlerini kontrol ederek, çürüklere ve yaşanacak olumsuzluklara karşı erken önlem aldı. Ayrıca, gerekli diş tedavileri belirlendi. Gerçekleştirilen ağız taraması programında Arş. Gör. Zeynep Demirez BİRCAN, sağlıklı beslenme, diş-dişeti hastalıkları ve günlük ağız bakımı konularında kapsamlı bilgiler verdi.


Etkinlikle ilgili bilgi veren Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Saffet ÇOLAK:"imkan bulup hastaneye gelemeyen küçük kardeşlerimizle birebir ilgilenip ağız taraması yapan geleceğimizin diş hekimleri arkadaşlarımıza duyarlılık ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu arada, her türlü sosyal sorumluluk etkinliğinde bize destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ'a vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederiz." dedi.


Ağız taraması sonrası öğrencilere ağız bakım ürünleri hediye edildi.

Editör: TE Bilisim